wegner-interview
EN BANEBRYDENDE DESIGNER 

Hans J. Wegner

Hans Jørgensen Wegner er af tidens største danske møbeldesignere, og han anses derfor også for at være en af det 20. århundredes mest banebrydende, kreative, innovative og produktive designere.
Han kaldes også "Stolens Mester", da han i løbet af sin karriere har tegnet og designet op mod 500 stole - og mange af dem betragtes i dag som sande mesterværker.

I 1943 startede Hans J. Wegner sin egen tegnestue, og fra årene 1949 til 1968 skabte han en serie af stole for den danske møbelvirksomhed Carl Hansen & Søn. Her designede han i 195érne den ikoniske og stadig kendte spisebordsstol Y-stolen - som stadig bliver solgt verden over i dag, og kun bliver større og større.

Han har modtaget flere priser som anerkendelse for hans designs gennem tiden, og det er ikke kun i Danmark, men verden over. store designmusser i verden udstiller hans møbler. Det er f.eks. The Museum of Modern Art i New York, Die Neue Sammlung i München, og Designmuseum Danmark i København.

Hans J. Wegner var en mand, som havde en særlig evne til at give hans designs sit eget udtryk og sjæl. Han gav sine designs et raffineret formsprog, og han havde en dyb respekt for træet og dets egenskaber. Dermed fik han givet sine møbler denne organiske samt naturlige blødhed, som ses i hvert design.

Bliv inspireret

Carl Hansen & Søn

Hans J. Wegner har designet en masse ikoniske og tidsløse møbler sammen med Carl Hansen & Søn, blandt andet den anerkendte CH24 Y-stol - Se dem her.

CH24 Hans J. Wegner
CH20
CH58 Hans J. Wegner
CH36
Hans J. Wegner
CH445
CH23
CH24 - Y-stol
CH24_oak_smokedoil_papercord_natural_V5-e1649404866937

Fredericia Furniture

Hans J. Wegner har også samarbejdet med Fredericia Furniture, og det er der kommet en masse flotte designs ud af - Se dem her.

Ox chair inkl. skammel Hans J. Wegner
Wegner Queen Chair Hans J. Wegner
1778 Hans J. Wegner stol
J16 gyngestol

Getama

Hans J. Wegner har også designet møbler sammen med Getama, hvor både sofaer, stole, lænestole m.m. er kommet til verden - Se dem her.

Getama Wegner borde
GE1935 bænk fra Getama Hans J. Wegner
GE240 Sofa Hans J. Wegner
GE465 sofabord fra Getama