Læder typer

Anilinlæder
Anilinlæder er den type læder der kommer tættest på det "rå" naturlige læder. Da denne læder type er uden overfladebeskyttelse og der er derfor ikke nogen mulighed for at skjule eventuelle "fejl"(Bi stik/Ar) i det færdige læder, bruges der til denne læder type, huder af høj sortering. Det er et krav at huderne kun må have få skader eller naturlige ar, for ikke at blive frasorteret. Anilinlæder er et blødt materiale, meget behageligt at sidde på og føles stort set aldrig hverken varmt eller koldt. Til gengæld er Anilinlæder også væsentligt mere sårbart overfor brugspåvirkninger. Pletter efter spildte væsker, fedtstof m.v. lader sig undertiden kun vanskeligt fjerne. Læderet vil med tiden, i forhold til andre læder typer, få en kraftigere patina end de fleste andre typer, afhængigt af den valgte farve, specielt på de mest brugsudsatte flader. Anilinlæder anbefales, hvis der primært er fokus på, at materialet skal være behageligt at bruge og hvor det praktiske spiller en mindre rolle.

Semianilinlæder
Denne type læder har fået en let overfladebehandling og derved er blevet mere resistent for påvirkninger i dagligdagen. Overfladebehandlingen, der beskytter læderet, betyder at man får lidt større reaktionstid til, at fjerne spildte væsker og lignende fra læderets overflade, inden det begynder at trænge ind og give pletter eller skjolder. Ændringer i læderets udseende vil også være mindre for denne læder type end for det ovennævnte anilinlæder. Semianilinlæder bør foretrækkes, hvor der lægges vægt på at få et rimeligt praktisk læder materiale, men uden at give afkald på de bløde og behagelige egenskaber læderet har.

Nubuck
Nubucklæder er bearbejdet på en unik måde for, at få sit ru udseende. Læderet er en anilin type, det betyder at det ikke har nogen overfladebeskyttelse. Garverierne imprægnerer dog almindeligvis Nubuck læderet for at give det en hvis beskyttelse. Læderet  kan bedst sammenlignes med ruskind og Nubuck vil derfor også forandre sig på en lignende måde, f.eks kan den ru overflade blive slidt af hvor læderet bruges kraftigst, så overfladen på disse steder bliver mere glat. Nubuck kræver derfor en regelmæssig og grundig vedligeholdelse og pleje for at bevare sit oprindelige udseende.

Dækfarvet læder
Dækfarvet læder har fået en kraftigere overfladebeskyttelse, typisk med læder lak, der resulterer i et særdeles praktisk læder, der kan holde til lidt af hvert.Den kraftigere behandling bevirker at læderet noget bliver stivere og mere kunstigt at se og føle på. Farvningen lukker, helt eller delvist, læderets overflade og det bliver mindre behageligt i brug.Læderet vil derfor heller ikke forandre sig særligt meget i brug, så man kan roligt regne med samme udseende i relativt lang tid.Til gengæld er denne læder type meget praktisk i brug og møbler med dette materiale kan derfor anbefales, hvor de praktiske egenskaber er vigtigst og de komfortable egenskaber er sekundære.